Log ind

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode

Morten Gliemann

Højskolelærer/journalist/oversætter

Emailmgliemann@yahoo.dk

   

Mojn og hej

Yoga, bøger, svømning, løb. madlavning, Settlers, Axis & Allies, kulturejser, historie og journalistik har min store interesse. Jeg er lidt af en sprognørd, og arbejder af og til som guide på Schackenborg, guide hos SælSafari og Sort Sol. Så jeg ved noget om turisme i marsk og vadehav. Tønders turisme kan tiltrække langt flere - i længere tid. Flere overnatninger, flere, dyrere spisninger. Vi kan godt, men vi skal have uddannet morgendagens guider i en fart. Der er for få, der kan tysk -  Tønder! Zeppelinerne i Soldaterskoven ville vores nuværende borgmester ikke kæmpe for, men nu er flyhangaren på finansloven. Det kan blive an attaktion på størrelse med Tirpiz...

Min brasilianske hustru arbejder som SOSU. Min datter går i grundskolen. Begge i Tønder.

Jeg arbejder oftest på AOF i Aabenraa, hvor jeg underviser i engelsk. Ofte arbejder jeg på Højskolen Østersøen, hvor jeg underviser tyske i dansk. Jeg har også min gang på Rønshoved Højskole, hvor jeg underviser i dansk og journalistik. Jeg arbejder også for private, og pendler ud af kommunen for at få de gode opgaver.

Jeg skriver af og til avisartikler - og skriver sammen med en Kimika Tonuma på en bog om japaneren, der var med til at skabe "verdens mærkeligste grænse" i Rudbøl. Bogen skal ligge klar i genforeningsåret 2020.

Kommunalpolitik - 16.10.2017

Læs her hvad valget handler om

Radikale vil arbejde for:

Læs mere
Morten Gliemann

Klima - 15.11.2016

Heliport på Rømø?

Tak til journalist Martin Franciere for nyheden om helikopteren, der var fløjet fra Havneby til Butendiek. Med den nyhed har Deutsche Windtechnik hjulpet os til at forstå, at en havnemole kan bruges. Vi skifter fra Rømø til Tønder: Kan nogen huske, hvor meget efterårets helikoptersvirren over Hartmann larmede, og hvor længe? Hvis ja, så har man nu en idé om støjniveauet. Kunne vi ikke snarest finde ud af, om netop helikopter er et must? Hvad siger Deutsche Windtechnik? Der er flyvebåde, der er svævebåde, og der er hurtige katamaraner.

Læs mere
Morten Gliemann